Ord- og begrepstrening · Spill

«Gjett hunden»

Det er god språktrening å beskrive med så mange ord man kan, og jeg har tidligere tipset om spillet «Gjett personen» der barnet får øve på å bruke mange ord for å beskrive personer med ulikt utseende. Det var så gøy, så jeg måtte lage et liknende spill der barna skal øve på å beskrive utseende på ulike hunder.

For barn med få ord i vokabularet sitt kan dette være en nyttig aktivitet, og det er god trening både å lytte til andre som beskriver, og å beskrive selv. Noen barn trenger en god del støtte for å klare å bruke flere ord for å beskrive, og den voksne kan da støtte barnet ved å for eksempel spørre:

* Er det en liten eller stor hund?

* Har den kort eller lang pels?

* Hvilken farge har den på pelsen? Har den en farge eller flere farger?

* Er det en hund som sitter, står eller løper?

* Ser hunden sint eller glad ut?

* Har hunden lang eller kort hale?

* Har den korte eller lange ører? Henger ørene ned, eller står de opp?

* Kan vi se tunga til hunden? Har hunden liten eller stor tunge?

Slik spiller man:

* Hver spiller har ett eller flere brett med bilder av hunder. Bildene av hundene legges med bildesiden ned, slik at man ikke kan se hvilke hunder som er på bildene.

* Den som trekker et bilde skal ikke vise det til de andre, men i stedet forsøke å fortelle og beskrive hunden på bildet, slik at de andre klarer å gjette hvilken hund det er. Den voksne kan være modell og vise at man kan forsøke å fortelle så mye man kan om hunden.

* De andre spillerne forsøker å finne hunden som beskrives på ett av brettene. Den som har hunden på sitt brett, får bildet av hunden og legger det på brettet sitt.

* Den som først har fylt ut hele brettet sitt har vunnet.

Lykke til!

Språktrening er gøy 😉

2 kommentarer om “«Gjett hunden»

Legg igjen en kommentar