Ord og begreper

«Gjett personen»

Å beskrive personer kan være veldig god språktrening. Noen barn har få ord i vokabularet sitt, og strever med å bruke flere ord for å beskrive personer eller gjenstander. Andre barn igjen har større vokabular, og kan bruke mange ord når de forteller eller beskriver noe.

Jeg har laget et nytt spill som heter «Gjett personen». Spillet inneholder brett med personer med ulikt utseende, og her skal man øve på å beskrive personene med så mange ord man klarer, slik at de andre som er med og spiller klarer å gjette hvilken person man beskriver. Her må man for eksempel beskrive om personene er ung eller gammel, jente, gutt, dame eller mann, om håret er rett, krøllete, kort, langt, og hvilken hårfarge, om personen er tykk eller tynn, har liten eller stor nese, er glad eller lei seg, stor eller liten munn, briller eller ikke briller, hva slags type klær personene har og hvilken farge det er på klærne, og andre små detaljer. For eksempel er det flere bilder av ulike babyer, og flere bilder av eldre mennesker, og da er det ikke nok å fortelle at det er en baby, for da klarer ikke de andre å gjette hvilken baby det er. Da må man legge til om det er en gutt eller jente, hvor mye hår babyen har, om den har pynt i håret, om den ligger på ryggen eller sitter eller krabber osv.

Slik spiller man:

* Hver spiller har ett eller flere brett med personer. Bildene av personer legges med bildesiden ned, slik at man ikke ser hvilke personer som er på bildene.

* Den som trekker et bilde skal ikke vise bildet til de andre, men i stedet forsøke å fortelle om personen på bildet, slik at de andre klarer å gjette personen. Den voksne kan være modell og vise at det er om og gjøre å fortelle så mye man kan om personen.

* De andre spillerne forsøker å finne personen som beskrives på ett av brettene. Den som har personen på sitt brett, får legge kortet på brettet sitt.

* Den som først har fylt hele brettet har vunnet.

Lykke til!

Språktrening er gøy 😉

4 kommentarer om “«Gjett personen»

 1. Heia. Vil kjøpe spillet Gjett personen. Send faktura på Mail med spillet.

  Mvh Gørill Hallange

  Sendt fra min iPhone

  Liker

 2. Hei! Jeg prøvde å sende en Mail her om dagen med en bestilling men usikker på om den kom frem. Jeg ønsket å bestille de husene med katorisering og det konkret bildene til ande spillet hvis det er mulig? Mvh Janne Ørgenviken

  Sendt fra min iPhone

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s